My established clients asked me to design an apartment for their mother. The 36m2 had a dark and depressing atmosphere, with the layout a compilation of small rooms.
I took a classic planning scheme as the basis of the project, creating a corridor and a hall. I then separated the living zone from the kitchen with a console and lamps, also introducing a lady's cabinet for sewing. My aim was to create the possibility of walking around the apartment without reducing its size. It is movement across the hall and through the corridor that gives a feeling of space.
The apartment receives natural light in the living room and kitchen in the mornings. I chose delicate cool and warm shades: finishing the wall with a warm colour, while choosing the cold shades for the doors and the floor and ceiling moldings, all painted by Zoffany.
The textiles in the living room are a combination of a warm grey background and sunny yellow hues by Zoffany. The sofa is upholstered in linen in grey and silver with yellow cushions.
For the bedroom we opted for a wallpaper with fine print in order to fracture the small surface of the wall, accented by mirrors in a variety of frames. The wardrobes are upholstered in cotton. The woodwork was completed by OLDWOOD. I brought the seashell-shaped hadles from Bali. These quant details provide attention-grabbing elements in a room of this size. Every carefully selected element enriches the interior without using significant space.
I created something special in the bathroom. The door of the service hatch is custom made, with the frame containing a ballet programme from La Scala. The mount is velvet. A small red line in the logo allowed me to continue this theme with a red band in the light cotton bath curtain.
The entrance is decorated by a large mirrored wardrobe in the hall. The mirror on the axis of the front door makes for a creative atmosphere right from the first step.
08

BACK TO INTERIORS